RSS Feed

Nieuws ← Terug

Coronavirus

Beste klanten,

Voor klanten die nieuw zijn en een afspraak willen maken blijft onderstaande informatie voorlopig van kracht:
Het is belangrijk om je vooraf op de hoogte te brengen van de regels die in een behandelprotocol ter bescherming van besmetting van het Coronavirus zijn opgesteld . Deze regels zullen gerespecteerd moeten worden door zowel mij als behandelaar als voor jou als cliënt.
Dit behandelprotocol, door mijn beroepsvereniging in samenwerking met gelijksoortige beroepsverenigingen samengesteld , is een leidraad infectiepreventie Covid-19,  het is niet statisch maar kan aan verandering onderhevig zijn naar aanleiding van:

• verandering in eisen van VWS of het RIVM;
• input vanuit therapeuten of beroepsorganisaties;

• input vanuit gehouden evaluaties via cliënten.
Graag neem ik je mee in de gemaakte afweging. Daarmee stel ik je in staat zelf een beslissing te nemen en dus ook je eigen verantwoordelijkheid te nemen. In de bijlage met daarin het protocol is ook van belang ter beperking van het risico op klachten en claims: jij als cliënt weet wat je wel en niet kan verwachten en welke risico’s je loopt. Ik leg de afwegingen en gemaakte afspraken vast in het dossier.
Conform de richtlijnen van het RIVM (zie https://lci.rivm.nl/covid-19/PBMbuitenziekenhuis), is het op dit moment niet noodzakelijk PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) te gebruiken bij behandeling van niet van Covid-19 verdachte cliënten, ook niet als binnen de 1,5 meter moet worden behandeld. Uiteraard kan de stellingname van het RIVM veranderen. In dat geval zal dit protocol worden aangepast. Ik houd de actualiteiten in de gaten!
Zie verder in de bijlage het protocol

 

 

Het protocol

 

Reactie plaatsenIn Essentia