Stoelmassage

IMG_0198Wat is Stoelmassage

Stoelmassage is een massage op een speciaal voor deze vorm van massage ontwikkelde ergonomische stoel met als doel, totale ontspanning. Bij de stoelmassage oefent de masseur druk uit met de handen, handpalmen en vingers op de rug, schouders, nek, armen en handen en hoofd waardoor blokkades worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt. Een stoelmassage is laagdrempelig omdat de massage over de kleding heen wordt gegeven. Er komt dus ook geen massage-olie aan te pas. Binnen 20 minuten voelt men zich zowel lichamelijk als geestelijk een stuk fitter.

Door stress en/of bijvoorbeeld een slechte werkhouding ontstaan allerlei blokkades die kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals stijve en pijnlijke spieren. Het lichaam komt door de massage weer goed in balans. Stoelmassage is effectief en werkt preventief en ontspannend. Het vermindert o.a. stress en vermoeidheid en kan de werksfeer en prestaties verbeteren. Daarnaast bevordert het de energiedoorstroming en versoepelt het de spieren en gewrichten. Stoelmassage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten maar vermindert en voorkomt klachten zoals RSI (CANS) en symptomen van stress.

Voor bedrijven:

Kans op Burn-out

De kans op een burn-out is nu anno 2015 aanmerkelijk groter, ook bij mensen die in deze economisch slechte tijden hun baan nog hebben.
Burn-out treft mensen die op hun werk zwaar overbelast zijn. Ze zijn ernstig vermoeid, nemen een cynische afstandelijke houding aan tegenover hun werk en collega’s en kunnen uiteindelijk niet meer functioneren.
Vaak zijn ze voordat ze thuis komen te zitten moe en gestresst, maar willen ze nog wel bergen werk verzetten. Volgens onderzoeker en klinisch psycholoog Arno van Dam, moet  door de crisis het werk veel efficiënter worden ingedeeld

Volgens de onderzoeker is burn-out vooral een belangrijk probleem in de sectoren zorg en onderwijs. Slaappillen en anti-depressiva helpen niet. Vaak is therapie de enige oplossing.

“Als je er op tijd bij bent, kan een kortdurende stoelmassage al veel betekenen. Bij een ernstige burn-out is een specialistische aanpak onontkoombaar. Als je niet zou behandelen zijn de klachten er na 4 jaar nog steeds!
Uit onderzoek van de Nationale Nederlanden blijkt dat een zieke werknemer dagelijks gemiddeld €250,00 kost

Het is dus van groot belang dat u als werkgever preventieve maatregelen treft en een structurele bijdrage levert aan de vitaliteit van uw werknemers. Bij vitaliteit denken we aan alle maatregelen die een bijdrage leveren aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid en de werkomgeving van uw medewerker, zodat hij/ zij “in balans” is. Als je een bedrijf bent die hier een belangrijke rol in wil spelen, moet je meerdere diensten aan kunnen bieden. Want pas dan kan er meer balans gevonden worden.

Het mooie aan ons bedrijf is dat onze missie is balans brengen voor de vitaliteit van werknemers bij bedrijven.

Demonstratie stoelmassage

Bent u in uw organisatie nog niet bekend met de voordelen en het positieve effect van stoelmassage? Dan is het voor de hand liggend dat er diverse vragen bij u spelen, zoals:

Om aan uw vragen tegemoet te komen, bieden wij u een demonstratie aan.
Wij vragen voor onze demonstratie aan u een investering van 150 € ex.BTW. De demonstratie duurt ongeveer 1 uur.

We komen met onze masseurs in de regio Nijmegen/Arnhem/Apeldoorn/Zutphen/Doetinchem bij u langs.

Tijdens een demonstratie:

Tevens bespreken we uw persoonlijke wensen en proberen we helder te krijgen wat stoelmassage voor uw bedrijf kan betekenen en hoe het praktisch kan worden ingepast in uw bedrijf.

Mocht u uiteindelijk besluiten stoelmassages van ons af te nemen worden de kosten voor de demonstratie verrekend met de eerste factuur.

In Essentia