Shiatsu therapie

hoofdmassageVolgens de chinese geneeswijze heeft elk lichaam twaalf energieën die in vastgestelde banen, genaamd meridianen stromen. Deze meridianen stromen over en in het hele lichaam en verbinden lichaamsdelen, organen, zintuigen en de psyche met elkaar. De werking van Shiatsu heeft altijd twee effecten. Ten eerste zorgt Shiatsu voor lokale pijnbestrijding en spierontspanning. Het tweede effect van een shiatsubehandeling is dat het autonome zenuwstelsel, wat vooral onze inwendige organen regelt, weer in balans wordt gebracht. Door deze combinatie van elkaar versterkende effecten worden vitaliserende processen in het lichaam geactiveerd. Dit vormt de basis van een goede gezondheid. Met handen, duimen en vingers wordt druk uitgeoefend op daarvoor in aanmerking komende plaatsen op het lichaam. Soms worden rekkingen toegepast. De aanraking is diep en werkt zeer ontspannend.

Shiatsu massage kan goed werken bij klachten die ontstaan zijn door een niet goed functionerende doorstroming van onze energiebanen (bloed, vloeistoffen en voedingstoffen). Eventuele blokkades kunnen naar buiten komen als zwellingen, verkramping, huidproblemen en/of pijn.

Shiatsu werkt heel goed bij:

Tijdens de eerste afspraak vindt een intakegesprek plaats van ongeveer 15 minuten. Vervolgens wordt er op basis van de klachten een individueel behandelplan opgesteld. In de resterende tijd wordt met de behandeling een start gemaakt.

In Essentia